ІННОВАЦІЙНИЙ РОЗВИТОК ЯК МЕХАНІЗМ УПРАВЛІННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНИХ ПІДПРИЄМСТВ

DOI №______

  • Сорока А. М. (Soroka A. M.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ

Анотація

У статті набуває розгляду інноваційний розвиток телекомунікаційних підприємств, а також розглянуто теоретико-методологічні та практичні аспекти механізму управління конкурентоспроможністю телекомунікаційної галузі, саме в розрізі послуг зв’язку. Здійснено моніторинг наявних проблем та обгрунтовано методичні підходи до його формування. Запропоновано методичні підходи щодо інноваційного розвитку через механізм управління конкурентоспроможності телекомунікаційних підприємств, що відображаються сукупністю аналітичних даних.

Ключові слова: конкурентоспроможність, механізм управління, телекомунікаційні підприємства, інноваційний розвиток, послуги зв’язку.

Список використаної літератури
1. Гудзь О.Є. Роль інновацій щодо забезпечення конкурентоспроможності та ефективності підприємства. Вісник ХНТУСГ. Економічні науки. 2015. С. 3–11.
2. Звіт Про роботу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації за 2017 рік. Київ. 2018. Вип. 161. С 7-8.
3. Портер М. Стратегія конкуренції: Методика аналізу галузей і діяльності конкурентів / пер. з англ. А. Олійник та Р. Сільського. Київ: Основи, 1997. 390 с.
4. Халімон Т.М. Механізм управління конкурентоспроможністю телекомунікаційних підприємств. Інтелект XXI. 2016. № 5. С. 127-131. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/int_XXI_2016_5_29

Номер
Розділ
Статті