МАРКЕТИНГОВІ ІННОВАЦІЇ І ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЇ: КОНВЕРГЕНЦІЯ ПОСЛУГ

DOI №______

  • Виноградова О. В. (Vynogradova O. V.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ
  • Євтушенко Н. О. (Yevtushenko N. O.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ

Анотація

Обґрунтовано необхідність процесу консолідованої конвергенції маркетингових інновацій та сфери телекомунікацій в умовах цифровізації світових економік на принципах взаємовигідності, спрямованості на підвищення якості надаваних товарів/ послуг та орієнтації на задоволення потреб споживачів. Доведено, що, незважаючи на новий імпульс інтеграції маркетингу з ІТ – сектором, можливості останнього ще значною мірою залежать від розвитку відповідної національної цифрової інфраструктури, можливостей доступу споживачів до 4G-Інтернету. Враховуючи рівень зрілості ІТ-трансформації українських телекомунікаційних компаній запропоновано зміни принципів ведення бізнесу в напрямі цифровізації управління маркетинговою діяльністю, продажем і сервісом, застосування нових систем прийняття ефективних організаційних та управлінських рішень; формування нової системи маркетингової взаємодії на базі інноваційних технологічних платформ. Надано схему маркетингової конвергенції за основними видами послуг телекомунікацій.

Ключові слова: маркетинг, послуги, конвергенція, цифровізація, споживач, телекомунікації, інтернет.

Список використаної літератури
1. Пресс-релизы Dell EMC. 95% крупных компаний не отвечают требованиям нового цифрового бизнеса. Исследование ESG по заказу Dell EMC, 2017. URL: https://www.dell.com/learn/ua/ru/uacorp1/press-releases/2017-04-25-esg-study-it-transformation-maturitycurve.
2. Про схвалення Концепції розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018—2020 роки та затвердження плану заходів щодо її реалізації: Розпорядження КМУ від 17 січня 2018р. № 67-р / Кабінет міністрів України. Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України.2018. URL: https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/pro-shvalennya-koncepciyi-rozvitku-cifrovoyi-ekonomiki-tasuspilstva-ukrayini-na-20182020-roki-ta-zatverdzhennya-planu-zahodiv-shodo-yiyi-realizaciyi .
3. Про цифровий порядок денний України: Проект Закону України від 15 січня 2018р. №7485. /Платформа LIGA:ZAKON. URL: https://www.rada.gov.ua/uploads/documents/40009.pdf .
4. Концепція розвитку цифрової економіки до 2020 року в Уряді ухвалили без конкретики. Укрінформ. Мультимедійна платформа іномовлення України, Київ. 2018. URL: https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2385945-ukraina-perehodit-na-cifrovu-ekonomiku-so-ceoznacae.html.
5. Україна як і раніше залишається за бортом ТОП-50 країн світу з найвищою швидкістю доступу в мережу. Форум TV-SAT , 2018. URL: :http://tv-sat.at.ua/forum/184-561-8.
6. Краус Н. М., Голобородько О. П., Краус К. М. Цифрова економіка: тренди та перспективи авангардного характеру розвитку. Ефективна економіка. 2018. №1. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/1_2018/8.pdf.
7. Федулова Л. І. Національна інноваційна система в умовах цифровізації. Економічна теорія та право. 2018. № 4 (35) URL: http://econtlaw.nlu.edu.ua/wp-content/uploads/2019/02/44-64.pdf.
8. Ілляшенко С.М., Іванова Т.Є. Інструменти та методи просування продукції в Internet: аналітичний огляд. Маркетинг і менеджмент інновацій. 2015. № 3. С. 20-32.

Номер
Розділ
Статті