Використання інформаційних технологій для прийняття управлінських рішень в бізнесі

DOI: 10.31673/2415-8089.2021.045054

  • Глушенкова А. А. (Hlushenkova A. A.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ
  • Мельнічук Л. В. (Melʹnichuk L. V.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ

Анотація

Процес прийняття ефективних управлінських рішень в бізнес-середовищі значною мірою залежить від правильного та оперативного аналізу величезного масиву даних, які мають бути достовірними та актуальними, що не можливо сьогодні уявити без використання інформаційних технологій. В статті визначено особливості процесу прийняття управлінських рішень на сучасних підприємствах, сформульовано переваги використання прикладних програмних рішень для удосконалення процесу прийняття управлінських рішень, виділено перешкоди, які можуть стати на шляху їх впровадження на підприємстві.

Ключові слова: управлінські рішення, прийняття рішень, прийняття управлінських рішень, управлінські рішення в бізнесі, інформаційні технології в бізнесі.

Список використаної літератури
1. Гевко І.Б. Методи прийняття управлінських рішень: Підручник. К: Кондор, 2009. 187с.
2. 5 key decision-making techniques for managers. Harvard Business School. URL: https://online.hbs.edu/blog/post/decision-making-techniques
3. Клепікова О.А. Сучасний стан і місце інформаційних технологій в управлінні підприємством. Науковий вісник міжнародного гуманітарного університету. Серія: Економіка і менеджмент. 2013. № 5. С. 74-77.

Номер
Розділ
Статті