ЗАТРЕБУВАННІСТЬ КОНСАЛТИНГУ ЯК ОКРЕМОГО ЕЛЕМЕНТА ІННОВАЦІЙНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ІННОВАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ НА РИНКУ ПОСЛУГ

  • Євтушенко Н. О.

Анотація

Проведено аналіз показників інноваційного розвитку в Україні та виявлено типові проблеми, які заважають зростанню інноваційної інфраструктури національної інноваційної системи України. З’ясовано місце консалтингу в структурі національної інноваційної системи України як важливого та затребуваного елемента інноваційної інфраструктури у процесі формування консалтингової взаємодії суб’єктів господарювання. Досліджено структурну позицію консалтингу в національній інноваційній системі, яку доцільно представляти з позиції державного та приватного партнерства. Запропоновано модель консалтингової взаємодії «стратегія нарощування інноваційного потенціалу» в структурі національної інноваційної системи України, яку можна вважати як універсальну для підприємств-замовників консалтингових послуг будь-якої галузі, зокрема і телекомунікаційної.

Ключові слова: консалтинг, консалтингова взаємодія, національна інноваційна система, інноваційна інфраструктура, стратегія, підприємство.

Номер
Розділ
Статті