Удосконалення інноваційного середовища підприємства при адаптації до ринкових умов господарювання

DOI: 10.31673/2415-8089.2023.120990

  • Маковецька І. М. (Makovetska I. M.) Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій, Київ
  • Мельничук Д. Р. (Melnychuk D. R.) Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій, Київ

Анотація

Стаття присвячена аналізу інноваційного середовища підприємства та важливості його удосконалення при адаптації до ринкових умов. Описані інноваційні процеси на підприємстві, які є складним та багатоетапним явищем, що включає використання не тільки фінансових, а й людських ресурсів та спрямовані на удосконалення не тільки самої діяльності підприємства, а й всього інноваційного середовища. Наведені ключові моменти організації інноваційної діяльності на підприємстві, де успіх, як і невдача, залежить від багатьох чинників і, переважно, від правильного виявлення перспектив впровадження інновацій з розглядом адаптивності до внутрішніх та зовнішніх ринкових умов. Розглянуто інноваційний потенціал та його особливості за рахунок запровадження відповідного інноваційного відділу на принципах корпоративного управління для удосконалення інноваційного середовища підприємства.

Ключові слова: інновації, інноваційне середовище, процес, підприємство, управління, ринкові умови.

Список використаної літератури
1. Ганущак-Єфіменко Л. М. Розвиток інновативного підприємництва на засадах кластерної організації. Актуальні проблеми економіки. 2016. № 11(185). С. 88-97.
2. Готра В. В., Синявська Я. М. Організаційно-економічні аспекти формування інтегрованого інноваційного підприємництва в сучасних умовах. Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія Економічні науки. 2019. № 5 (139). С. 59-66.
3. Олійник Л. В. Управління інноваційним розвитком підприємства на основі формування інноваційних програм підприємств. Економіка і організація управління. 2017. №3. С. 51-59.
4. Ткачук О. М. Сучасне удосконалення інноваційної діяльності підприємства. Економiка i органiзацiя управлiння. 2020. № 4. С. 90-99.
5. Юрчук Н. П., Вовк В. Ю., Топіна Р. П. Інноваційно-інвестиційна діяльність як основа реалізації концепції сталого розвитку економіки України. Агросвіт. 2019. № 3. С. 53-61.

Номер
Розділ
Статті