Технологія взаємодії в ближньому полі NFC

DOI: 10.31673/2409-7292.2019.042733

  • Луценко М. М. (Lutsenko M. M.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ
  • Шуклін Г. В. (Shuklin G. V.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ
  • Ахрамович В. М. (Akhramovych V. M.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ

Анотація

Near Field Communication (NFC) - одна з найновіших технологій бездротового зв'язку. Як технологія бездротового підключення короткого діапазону, NFC пропонує безпечний, але простий та інтуїтивний зв’язок між електронними пристроями. Користувачі пристроїв, що підтримують NFC, можуть просто вказувати або торкатися своїх пристроїв до інших елементів з підтримкою NFC в середовищі, щоб спілкуватися з ними, що робить додаток та використання даних легкими та зручними. За допомогою технології NFC зв’язок відбувається, коли пристрій, сумісний з NFC, розміщений у кількох сантиметрах від іншого пристрою NFC або тегу NFC. Великою перевагою короткого діапазону передачі є те, що він гальмує підслуховування транзакцій, що підтримуються NFC. Технологія NFC відкриває нові захоплюючі сценарії використання мобільних пристроїв.

Ключові слова: Взаємозвязок ближнього поля (NFC), RFID технології, амплитудна модуляція, Манчестерский код, фазова модуляція.

Перелік посилань
1. Клаус Фінкензеллер, ―RFID Handbuch ‖, Hanser, 2012.
2. Стандартний інтерфейс та протокол зв'язку поблизу поля ECMA-340 (NFCIP-1)
3. ISO / IEC 14443-2 Ідентифікаційні картки - Безконтактні карти інтегральної мікросхеми - Карти близькості - Частина 2: Інтерфейс радіочастоти та сигналу.
4. Специфікація протоколу безконтактного зв'язку EMV – 2019.
5. Aziza, H. Технологія NFC в послугах мобільного телефону наступного покоління. У матеріалах другий міжнародний семінар з питань комунікації поблизу, Монако, 20 квітня 2010 р .; С. 21–26.
6. Безпека та конфіденційність у галузі обчислювальної техніки та комунікацій, Пекін, Китай, 24–26 вересня 2014 року; С. 448–456.
7. Беньо, Б.; Вілмос, А.; Ковач, К .; Кутор, Л. Програми NFC та бізнес-модель

Номер
Розділ
Статті