Оцінка сучасного стану розвитку ринку мобільного зв’язку в Україні

DOI: 10.31673/2518-7678.2020.011519

  • Новік О. С. (Novik O. S.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ
  • Галущак А. М. (Galushchak A. M.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ

Анотація

В статті розглянуто питання розвитку ринку мобільного зв’язку в Україні. В сучасних економічних умовах визначальним фактором прискорення економічного зростання є розвиток інформаційного простору та, зокрема, телекомунікаційної галузі. Саме активізація процесів інформатизації суспільства забезпечує перехід до нового типу економічних відносин, орієнтованих на інтереси людей, де головну роль відіграють телекомунікації, і, зокрема, мобільний зв’язок. Сталий розвиток інформаційно-телекомунікаційної інфраструктури є найважливішою передумовою для підвищення конкурентоспроможності економіки та інтеграції України у глобальне інформаційне суспільство, дозволяє розширити можливості людини отримувати доступ до національних та світових інформаційних ресурсів, поліпшити умови та якість життя.

Ключові слова: розвиток, мобільний зв’язок, динаміка доходів, кількість абонентів, основні оператори.

Список використаної літератури
1. Бойко А. Б. Оцінка сучасного стану галузі зв’язку та інформатизації в Україні / А. В. Бойко // Економіка. Управління. Інновації. – Випуск № 1 (13). – 2018.
2. Послугу з перенесення номера мобільного телефону (MNP) впровадять у 2016 році, – УДЦР. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://ua.112.ua/suspilstvo/posluhu-z-perenesennia-nomera-mobilnoho-telefonuMNP-vprovadiat-v-2018-rotsi-udtsr-249010.html
3. Українці поступово відмовляються від зайвих SIM-карт. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://itc.ua/news/ukraintsyi-postepenno-otkazyivayutsya-ot-lishnih-sim-kart
4. Звіт про роботу Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері зв’язку та інформатизації за 2018 рік. – Київ: 2018. – 94 с.

Номер
Розділ
Статті