СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНИХ ПІДПРИЄМСТВ

DOI №______

  • Щербина В. В. (Shcherbyna V. V.) Державний університет телекомунікацій, м. Київ

Анотація

В статті розглянуто сучасні тенденції розвитку вітчизняних телекомунікаційних підприємств. Систематизовано ключові ризики і загрози стабільного функціонування українських телекомунікаційних підприємств. Здійснено моніторинг конкурентного середовища телекомунікаційних підприємств та оцінку їх рівня конкурентоспроможності. Уточнено сутність та узагальнено теоретичні підходи до формування й розвитку потенціалу конкурентоспроможності телекомунікаційних підприємств.

Ключові слова: розвиток, телекомунікаційні підприємства, тенденції розвитку, конкурентоспроможність, конкурентні переваги, ризики, загрози функціонування, моніторинг, середовище, потенціал.

Список використаної літератури
1. Гранатуров В. М., Литовченко І. В. Управління послугами зв'язку: навч. посібник. Київ: Освіта України, 2010. 254 с.
2. Державна служба статистики України. URL: http://www.ukrstat. gov.ua/.
3. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації. URL: http://www.nkrz.gov.ua/uk/.
4. Яцкевич І. В., Жаданова Ю. О., Коляденко В. А. Прогноз тенденцій розвитку галузі зв’язку та інформатизації України. Розвиток методів управління та господарювання на транспорті. 2013. № 2 (43). С. 98–107.
5. Яцкевич В. І., Шкурко К. І. Сфера зв’язку та інформатизації: стан розвитку, проблеми та перспективи. Розвиток методів управління та господарювання на транспорті. 2014. Вип. 2. С. 96–110. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/rmegt_2014_2_9.

Номер
Розділ
Статті