МОДЕЛЮВАННЯ СТРАТЕГІЇ, ОРІЄНТОВАНОЇ НА ЗМІНУ РЕЖИМУ У ВИБРАНІЙ КРАЇНІ-МІШЕНІ ЧЕРЕЗ ЇЇ ЗАНУРЕННЯ В ХАОС, НА ОСНОВІ МЕТОДУ ФУНКЦІОНАЛЬНО ЗНАЧИМИХ ПРОМІЖНИХ СТАНІВ

  • Богданович В. Ю.

Анотація

Розглядається методичний підхід до моделювання стратегії, спрямованої на зміну режиму у вибраній країні-мішені через її занурення в хаос. Запропонована граф-модель сценарія реалізації стратегії зміни політичного режиму, що будується на основі методу функціонально значимих проміжних станів (ФЗПС). Для кожного ФЗПС сформована своя група показників успішності виконання завдань проміжного стану. Показано, що головною мішенню, на яку націлюються всі сили і засоби агресора для реалізації своїх геополітичних інтересів по трансформації світового порядку, є державність. Щоб захистити державність, тобто не допустити насильницької зміни режиму, потрібно перш за все зберегти соціально-політичну стабільність в країні.

Ключові слова: зміна політичного режиму; хаос; метод функціонально значимих проміжних станів; державність, соціально-політична стабільність, національна безпека.

Номер
Розділ
Статті