УЗАГАЛЬНЕНА МОДЕЛЬ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНОЮ БЕЗПЕКОЮ ВЕЛИКИХ ГРУП ЛЮДЕЙ В УМОВАХ НИЗЬКОГО РІВНЯ СОЦІАЛЬНО-ПОЛІТИЧНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ В КРАЇНІ

  • Богданович В. Ю.
  • Дудар М. С.

Анотація

В статті розглядається методологічний підхід до побудови узагальненої моделі управління інформаційно-психологічною безпекою (ІПсБ) великих груп людей в умовах низького рівня соціально-політичної стабільності в державі. Обгрунтовуються мета, завдання, цільова функція управління. Розглядаються основні завдання, що покладаються на складові узагальненої моделі, а також методичний підхід до формування ієрархічної системи показників оцінювання поточного рівня ІПсБ. Сформульовані умови забезпечення достатнього рівня інформаційно-психологічної безпеки та показані особливості великих груп населення, що проявляються в умовах низького рівня соціально-політичної стабільності в державі.

Ключові слова: інформаційно-психологічна безпека, модель управління, деструктивний інформаційно-психологічний вплив, психологічна безпека, загрози психологічного характеру, управління інформаційно-психологічною безпекою, протидія інформаційно-психологічному впливу, спеціальна інформаційна операція, велика група населення.

Номер
Розділ
Статті